top of page

OVER ONS

HET RESTAURANT

In het jaar 1984 ontdekten Jo en Nicole Koeken 'DE BRABANTSCHE HUYCK', een oude patriciërswoning uit 1652 gelegen in de Raamstraat, een charmant kasseienstraatje in het hartje van Hasselt.

Zachtgele achtergrond met transparante illustraties van voedingsmiddelen
ACD1F0B4-988A-40C0-8A80-602AB9C5A459_edi

BRABANTSCHE HUYCK

De naam Brabantsche Huyck zou verwijzen naar de kapjes van de zusters die vroeger in het vrouwenziekenhuis werkzaam waren op deze locatie.

Geïnspireerd door de sfeer van dit authentieke huis, begonnen we een gezellig eethuisje waar eerlijke en huisbereide gerechten werden geserveerd.

Het succes van het eethuisje stelde ons snel in staat om uit te breiden en Raamstraat 4 ook open te stellen.

Eindelijk hadden we genoeg ruimte en kon Jo zijn keuken uit de kelder verhuizen, waardoor werken aangenamer werd.

 

Met de jaren is de stijl van ons restaurant mee geëvolueerd en tegenwoordig wordt de zaak beheerd door de drie kinderen, Stijn, Jan en Eva.

SMAAKVOL & DUURZAAM

ONZE KEUKEN

Ons team is gepassioneerd door het creëren van smaakvolle gerechten die zijn geïnspireerd door de natuurlijke rijkdom van onze omgeving.

Door het gebruik van seizoensgebonden ingrediënten, zijn onze gerechten niet alleen bijzonder smaakvol, maar ook duurzaam. Wij werken nauw samen met lokale producenten om de hoogste kwaliteit ingrediënten te kunnen bieden. Onze menukaart is voortdurend in ontwikkeling samen met de seizoenen. 

Onze keuken combineert traditionele technieken en moderne kookmethoden.

Handgetekende illustratie van een takje Rozemarijn
Chef-kok begroet gasten aan tafel in Restaurant Het Genoegen
bottom of page