top of page
Food-Background.png
Zoeken

Hasselt: De gezelligste stad van België

Als er één stad in België is die bekendstaat om zijn gastronomie, dan is het Hasselt wel. Deze gezellige stad in Limburg is uitgeroepen tot hoofdstad van de smaak en dat is niet voor niets! Als eigenaar van onze zaak, Het Genoegen in Hasselt, kan ik met trots zeggen dat onze stad de gezelligste stad van België is. De sfeer in het stadscentrum is uniek. Iedereen kent er iedereen en er heerst een gezellige drukte.


Cultuur en ontspanning


Hasselt heeft heel wat te bieden op vlak van cultuur en ontspanning. Zo zijn er tal van musea, zoals het Modemuseum, Z33 en het Jenevermuseum waar je alles leert over de geschiedenis en de tradities van deze stad. Een absolute must-try is de Hasseltse jenever, die al sinds de 17e eeuw wordt geproduceerd in onze regio. Of breng een bezoek aan één van de vele trendy boetiekjes en conceptstores, waar je de laatste modetrends en designartikelen kunt vinden.Altijd gezellig


Wat Hasselt zo gezellig maakt zijn de vele terrasjes, cafés en restaurants die de stad rijk is. Er is voor elk wat wils. Van trendy koffiebars tot gezellige bruine kroegen, van authentieke brasseries tot hippe restaurants met een creatieve keuken, van lokale specialiteiten tot internationale keukens. De stad staat ook bekend om zijn speculoos en pralines, er zijn tal van bakkerijen en chocolatiers waar je deze lekkernijen kunt proeven. En niet te vergeten: de talrijke foodtrucks en -markten die regelmatig worden georganiseerd in het centrum van de stad.


Groene pareltjes


Ook buiten het stadscentrum valt er heel wat te beleven. Hasselt is omringd door prachtige groene zones, zoals het Kapermolenpark, het stadspark en het Domein Kiewit. Vergeet zeker niet om de Japanse tuin te bezoeken, een oase van rust en sereniteit aan de rand van het stadscentrum. Deze plekken zijn ideaal om even te ontsnappen aan de drukte van de stad en te genieten van de natuur.


Warm en gastvrij


Maar het zijn vooral de mensen in Hasselt die deze stad zo aangenaam maken. Er heerst een warme en gastvrije sfeer en iedereen is altijd bereid om elkaar te helpen. Kortom, Hasselt is een stad om fier op te zijn. De gezellige sfeer, de talrijke mogelijkheden op vlak van cultuur, ontspanning en gastronomie en vooral de warme en gastvrije bevolking maken deze stad tot een unieke plek om te wonen, te werken en te bezoeken. Dus waar wacht je nog op? Plan snel je volgende culinaire trip naar Hasselt en kom bij ons langs!

Yorumlar


bottom of page