top of page
Food-Background.png
Zoeken

Heerlijk vegetarisch




Koken met Koeken


Welkom bij "Koken met Koeken"! In deze culinaire blog deelt Jan Koeken zijn passie voor koken, bakken en experimenteren in de keuken. Of je nu een beginnende kok bent of een doorgewinterde foodie, hier vind je inspiratie voor heerlijke recepten, handige tips en interessante weetjes over de wereld van eten en drinken. Met zijn creatieve en speelse benadering van koken, neemt Koeken je mee op een smakelijke reis. Dus trek je schort aan en maak je klaar om te koken met Koeken!


We proberen allemaal ons steentje bij te dragen voor het behoud van onze mooie planeet. Wij maken bijvoorbeeld bij elk menu minstens 1 van onze gerechtjes vegetarisch. Moest elke Belg wekelijks één dag zonder vlees inlassen, zou dat al een heus verschil uitmaken. Daarom koken we vandaag een van onze vegetarische gerechten. Gezond, lekker en goed voor onze planeet!


Ingrediënten voor 2 personen:


- 12 Miniwortels

- 100 gram ricotta

- 1 el Notenolie

- 2 el Esdoornsiroop

- 1 el Tomatenchutney

- 1 koffielepel Sambal oelek

- 1 Sjalot

- ½ Puntpaprika

- Olijfolie

- Pindanoten

- Pistache

- Peper en zout


Bereiding


1. Snij een halve puntpaprika en een sjalot heel fijn. Bak beide lang genoeg voor een fijne en zachte chili. Voeg dan de tomatenchutney, sambal oelek en de olijfolie toe en laat nog even doorbakken.


2. Schraap de worteltjes schoon en laat het stukje groen aan het begin zitten. Bak ze in de pan tot ze beetgaar zijn of laat ze een halfuurtje in de oven garen op 175°C samen met de notenolie, de esdoornsiroop, wat peper en zout.


3. Klop de ricotta en de limoen samen op met peper en zout naar smaak. Afwerken doen we met gecrushte pindanoten en pistache. Smakelijk!

bottom of page