top of page
Food-Background.png
Zoeken

Sabayon, het perfecte dessert voor elke gelegenheid.Welkom bij koken met Koeken! Vandaag maken we Sabayon. Het lijkt ingewikkeld maar dat is het eigenlijk niet. Hoe maak je deze lekkernij het best? Wij zetten enkele tips op een rijtje. Sabayon, ook bekend als zabaglione, is een heerlijk luchtig dessert dat afkomstig is uit Italië en Frankrijk. Dit delicate en romige dessert wordt traditioneel bereid met eidooiers, suiker en zoete wijn zoals Marsala of Moscato. Het maken van sabayon vereist wat techniek en aandacht, maar het resultaat is een verrukkelijk dessert dat indruk zal maken op je gasten.

Ingrediënten

De regel van 3 Je hebt slechts 3 ingrediënten nodig voor een goede sabayon. eidooiers fijne suiker alcoholische drank (wij gebruiken het liefst witte wijn of kriekbier). Per persoon gebruik je 1 eierdooier, 25ml drank en 15 gram suiker. Voor 2 personen 2 eierdooiers, 50ml drank en 30 gram suiker enzovoort…


1. Kies de juiste kookpot. Je gebruikt best een brede pot met een afgeronde dikke bodem. Zo kan je overal vlot aan met je kloppen en wordt de warmte gelijkmatig verdeeld.

2. Splits je eiwit en eidooier in aparte kommetjes. Zo komt er geen eiwit mee in je pot. Voeg eerst je vocht toe aan de eierdooiers en pas dan de suiker.

3. Zet het mengsel op een zacht vuurtje, anders gaat je ei stollen. En kloppen maar! Wil je indruk maken op je gasten? Probeer dan eens te kloppen in de vorm van een 8.

4. Draai je pot regelmatig en klop terwijl vanuit je pols.

5. Als de sabayon schuimig is en de gewenste dikte heeft haal je de pot van het vuur. De sabayon kan je best snel serveren, warm is hij het lekkerst!

6. Wij werken af met onderaan een crumble van framboos en chocolade. Daarbovenop leggen we een bolletje van ons huis gedraaid vanille-ijs. Over onze sabayon komt een poeder van gedroogd rood fruit, dit geeft een zuurtje aan deze zoete lekkernij.

7. Onze sabayon is klaar om van te genieten, laat het smaken!

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page